Če flash animacije ne vidite najbrž nimate nameščenega flash playerja ali java.
Najdete jih na spodnjih povezavah:

http://www.adobe.com/products/flashplayer/
http://java.com/en/

Post 2017

01. marec 2017

  

Postni čas nas vabi, da bi 40 dni živeli preprosto in solidarno, se odpovedali vsem nepotrebnim stvarem in čas namenili nekomu, ki mu v vsakdanjem življenju posvečamo premalo pozornosti. Osebna odpoved (hrani, alkoholni pijači, cigareti, TV, …), molitev ter dobra dela naj bodo temelj našega letošnjega posta.

 

Tudi letos nas Karitas spodbuja k solidarnosti. Najprej s tistimi, ki trpijo zaradi posledic prekomernega uživanja alkohola s postno spodbudo 40 dni brez alkohola. Sledi petkov postni dar z vabilom, da bi vsak petek v postnem času preživeli skromno, se dopovedali raznim dobrotam ter privarčevani denar namenili za sočloveka v stiski – s 5 € lahko vsak petek v Ljudski kuhinji Betlehem omogočimo kosilo človeku v stiski (pošlji DAR5 na 1919). Ne smemo pa pozabiti tudi na stiske zunaj naših meja zato vabilo k akciji Ne pozabimo – pomoč JV Evropi.

 

Pomagajmo nositi Jezusov križ in križe ljudi, ki so v stiski ter zavestno podprimo vsaj eno izmed naštetih vabil k solidarnosti. Tako bomo okrepili naš odnos z Bogom in do soljudi ter radostno stopili v velikonočno jutro.

 

 

Nadškof delil velikonočno kosilo

Danes na veliki petek, ko se kristjani spominjamo Jezusovega križevega pota in smrti na križu je mariborski nadškof metropolit Alojzij obiskal Ljudsko kuhinjo Betlehem, kjer sodelavci mariborske Karitas vsak dan s kosilom pomagajo do 60 najbolj ogroženim in zapuščenim družinam ter posameznikom v Mariboru.
 preberi več…

Petkov postni dar

 preberi več…

Plenum NŠKM 2016

Letošnje plenumsko srečanje sodelavcev in prostovoljcev mariborske Karitas je bilo v soboto, 12. marca 2016. Ob 9.30 uri je bilo v mariborski stolnici somaševanje, ki ga je vodil gospod nadškof in metropolit, msgr. Alojzij Cvikl DJ. Sledil je plenumski del srečanja v Slomškovi dvorani. Poleg pozdravov sestrskih škofijskih Karitas, Rdečega Križa in direktorice Centra za socialno delo Maribor je v osrednjem delu srečanja msgr. dr. Jozef Marketz, direktor Karitas celovške škofije spregovoril o pomembnosti karitativnega dela pod naslovom »Leto usmiljenja - Dati svetu človeški obraz.«
Plenum Karitas je bil lepa priložnost, da se sodelavci Karitas seznanijo z delom Karitas v mariborski nadškofiji in hkrati možnost izmenjave izkušenj in mnenj ter s tem možnost za izboljšanje dela na področju diakonije, v dobro vseh, ki so potrebni pomoči.
 preberi več…

Pomoč migrantom

Pismo nadškofa in metropolita duhovnikom ter sodelavcem Župnijskih karitas preberi več…

7. kontingent pomoči po poplavah

7. kontingent pomoči po majskih poplavah v Srbiji in BiH preberi več…

Ljudska kuhinja Betlehem

4. obletnica delovanja programa pomoči

 preberi več…

Velika noč

 preberi več…

Pomoč po ledni ujmi

 preberi več…

Srečanje Botrov

 preberi več…