Če flash animacije ne vidite najbrž nimate nameščenega flash playerja ali java.
Najdete jih na spodnjih povezavah:

http://www.adobe.com/products/flashplayer/
http://java.com/en/

7. kontingent pomoči po poplavah

21. oktober 2014

7. kontingent pomoči po poplavah

Mariborska Karitas danes odpošilja 7 kontingent pomoči po majskih poplavah v BiH in Srbiji.

 

Dejstvo je, da se temperature nižajo in v tem smislu smo že ob prvih kontingentih pomoči v maju dogovorili, da bomo jeseni odposlali močan kontingent, ki bo poplavljenim zagotovil dovolj kvalitetnih oblačil in druge pomoči ob bližajoči se zimi. S tokratnim kontingentom izpolnjujemo zavezo. Kontingent je namenjen v Srbijo in vsebuje predvsem oblačila, odeje, plenice, vodo, pralne stroje, in drugo humanitarno pomoč, ki je bila zbrana z navedenim namenom.

 

Celotni kontingent vsebuje tako 27.620 različnih artiklov pomoči, ki jo bodo razdelili sodelavci in prostovoljci Caritas na poplavljenih področjih v Srbiji.

Galerija:

Nadškof delil velikonočno kosilo

Danes na veliki petek, ko se kristjani spominjamo Jezusovega križevega pota in smrti na križu je mariborski nadškof metropolit Alojzij obiskal Ljudsko kuhinjo Betlehem, kjer sodelavci mariborske Karitas vsak dan s kosilom pomagajo do 60 najbolj ogroženim in zapuščenim družinam ter posameznikom v Mariboru.
 preberi več…

Petkov postni dar

 preberi več…

Post 2017

 preberi več…

Plenum NŠKM 2016

Letošnje plenumsko srečanje sodelavcev in prostovoljcev mariborske Karitas je bilo v soboto, 12. marca 2016. Ob 9.30 uri je bilo v mariborski stolnici somaševanje, ki ga je vodil gospod nadškof in metropolit, msgr. Alojzij Cvikl DJ. Sledil je plenumski del srečanja v Slomškovi dvorani. Poleg pozdravov sestrskih škofijskih Karitas, Rdečega Križa in direktorice Centra za socialno delo Maribor je v osrednjem delu srečanja msgr. dr. Jozef Marketz, direktor Karitas celovške škofije spregovoril o pomembnosti karitativnega dela pod naslovom »Leto usmiljenja - Dati svetu človeški obraz.«
Plenum Karitas je bil lepa priložnost, da se sodelavci Karitas seznanijo z delom Karitas v mariborski nadškofiji in hkrati možnost izmenjave izkušenj in mnenj ter s tem možnost za izboljšanje dela na področju diakonije, v dobro vseh, ki so potrebni pomoči.
 preberi več…

Pomoč migrantom

Pismo nadškofa in metropolita duhovnikom ter sodelavcem Župnijskih karitas preberi več…

Ljudska kuhinja Betlehem

4. obletnica delovanja programa pomoči

 preberi več…

Velika noč

 preberi več…

Pomoč po ledni ujmi

 preberi več…

Srečanje Botrov

 preberi več…