Če flash animacije ne vidite najbrž nimate nameščenega flash playerja ali java.
Najdete jih na spodnjih povezavah:

http://www.adobe.com/products/flashplayer/
http://java.com/en/

Ljudska kuhinja Betlehem

15. maj 2014

Ljudska kuhinja »Betlehem« (hiša kruha) je pod okriljem Nadškofijske karitas Maribor (NŠKM) bila predana namenu v začetku maja 2010 leta. Nastala je kot odgovor na pereče in vse večje stiske vezane na prehrambno problematiko socialno najbolj ogroženih med nami ter v posledici pomembno vpliva na krepitev zdravja (redna uravnotežena prehrana – topel obrok) kot tudi širitev socialne mreže vključenih.

 

Storitve LKB (Ljudske kuhinje Betlehem) so močno vpete in povezane z drugimi programi pomoči Karitas – prvenstveno v krovni program pomoči NŠKM – sprejemno informacijska in svetovalna pisarna NŠKM ter ciljno v brezdomske programe NŠKM (Sprejemališče, Zavetišče, Ambulanta, ...).

 

LKB je razdelilna kuhinja. Vsak dan v letu je glede na finančne zmožnosti razdeljenih do 70 toplih obrokov. Sicer je optimalna planirana kapaciteta LKB do 150 oseb/dnevno.

 

Tako je bilo v letu razdeljenih kar 20.668 kosil/toplih obrokov. Letos (2014) je razdeljenih že 7.087 kosil/toplih obrokov.
Pri svojem delu se držimo smernic Načel HACCP sistema, Kodeksa etičnih načel v socialnem varstvu, Etičnih pravil Karitas ter področnih zakonskih oz. podzakonskih aktov.

 

SOFINANCERJI
 Program LKB v preteklem letu podprlo 225 posameznikov in 5 podjetji(Elektro Maribor, Seco Tools, J&M Ribič, Mastnak N s.p., in Lopič E. s.p.)
 Mestna občina Maribor – proračunska sredstva
 Zavod republike Slovenije za zaposlovanje – program javnih del
 Mestna občina Maribor – naročnik javnega dela
 FIHO - Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v republiki Sloveniji

 

Vsem se želimo v imenu tistih, ki vsakodnevno prejemajo pomoč v obliki toplega obroka, iskreno zahvaliti za zaupanje in pomoč.

 

Človeka, ki je pred nami, ne smemo pustiti lačnega.

 

Zato ponovna prošnja vsem ljudem odprtega srca in podjetjem k pomoči. Postanite ZLATI DOBROTNIK Ljudske kuhinje Betlehem in mesečno namenite 5 € za LKB in s tem omogočite 2 kosili socialno najbolj ogroženim med nami.

 

Posebne zloženke bodo na voljo kot vloženke v Večer (19.5.2014) – zahvala časopisni hiši Večer za donacijo vlaganja, ter po Župnijskih karitas širom naše nadškofije – informacije 0590 80 350.

 

 Prispevke zbiramo na TRR Nadškofijske karitas Maribor SI 56 0417 3000 1196 398, koda namena: CHAR, namen: Ljudska kuhinja Betlehem, Referenca SI 00 2930960.

Nadškof delil velikonočno kosilo

Danes na veliki petek, ko se kristjani spominjamo Jezusovega križevega pota in smrti na križu je mariborski nadškof metropolit Alojzij obiskal Ljudsko kuhinjo Betlehem, kjer sodelavci mariborske Karitas vsak dan s kosilom pomagajo do 60 najbolj ogroženim in zapuščenim družinam ter posameznikom v Mariboru.
 preberi več…

Petkov postni dar

 preberi več…

Post 2017

 preberi več…

Plenum NŠKM 2016

Letošnje plenumsko srečanje sodelavcev in prostovoljcev mariborske Karitas je bilo v soboto, 12. marca 2016. Ob 9.30 uri je bilo v mariborski stolnici somaševanje, ki ga je vodil gospod nadškof in metropolit, msgr. Alojzij Cvikl DJ. Sledil je plenumski del srečanja v Slomškovi dvorani. Poleg pozdravov sestrskih škofijskih Karitas, Rdečega Križa in direktorice Centra za socialno delo Maribor je v osrednjem delu srečanja msgr. dr. Jozef Marketz, direktor Karitas celovške škofije spregovoril o pomembnosti karitativnega dela pod naslovom »Leto usmiljenja - Dati svetu človeški obraz.«
Plenum Karitas je bil lepa priložnost, da se sodelavci Karitas seznanijo z delom Karitas v mariborski nadškofiji in hkrati možnost izmenjave izkušenj in mnenj ter s tem možnost za izboljšanje dela na področju diakonije, v dobro vseh, ki so potrebni pomoči.
 preberi več…

Pomoč migrantom

Pismo nadškofa in metropolita duhovnikom ter sodelavcem Župnijskih karitas preberi več…

7. kontingent pomoči po poplavah

7. kontingent pomoči po majskih poplavah v Srbiji in BiH preberi več…

Velika noč

 preberi več…

Pomoč po ledni ujmi

 preberi več…

Srečanje Botrov

 preberi več…