Če flash animacije ne vidite najbrž nimate nameščenega flash playerja ali java.
Najdete jih na spodnjih povezavah:

http://www.adobe.com/products/flashplayer/
http://java.com/en/

Pomoč po ledni ujmi

06. februar 2014

Nadškofijska karitas Maribor najbolj ogroženim ob katastrofalnih posledicah, ki sta ju povzročila v preteklih dneh led in žled, glede na poročila ŽK z najbolj prizadetih področjih skuša zagotavljati prvo pomoč.
Zaradi razsežnosti ledene ujme je Karitas v Sloveniji sprožila akcijo za pomoč  prizadetim družinam in posameznikom.  Do sedaj je bilo že zagotovljenih 10 močnejših agregatov.

Nadškofijska karitas Maribor zbira sredstva za pomoč najbolj ogroženim družinam in posameznikom na:

TRR: SI56 0417 3000 1196 398, odprt pri NOVA KBM d.d. Maribor
Namen: ŽLED
Referenca(sklic): SI00 291431
Koda namena: CHAR
BIC koda banke: KBMASI2X

Nadškof delil velikonočno kosilo

Danes na veliki petek, ko se kristjani spominjamo Jezusovega križevega pota in smrti na križu je mariborski nadškof metropolit Alojzij obiskal Ljudsko kuhinjo Betlehem, kjer sodelavci mariborske Karitas vsak dan s kosilom pomagajo do 60 najbolj ogroženim in zapuščenim družinam ter posameznikom v Mariboru.
 preberi več…

Petkov postni dar

 preberi več…

Post 2017

 preberi več…

Plenum NŠKM 2016

Letošnje plenumsko srečanje sodelavcev in prostovoljcev mariborske Karitas je bilo v soboto, 12. marca 2016. Ob 9.30 uri je bilo v mariborski stolnici somaševanje, ki ga je vodil gospod nadškof in metropolit, msgr. Alojzij Cvikl DJ. Sledil je plenumski del srečanja v Slomškovi dvorani. Poleg pozdravov sestrskih škofijskih Karitas, Rdečega Križa in direktorice Centra za socialno delo Maribor je v osrednjem delu srečanja msgr. dr. Jozef Marketz, direktor Karitas celovške škofije spregovoril o pomembnosti karitativnega dela pod naslovom »Leto usmiljenja - Dati svetu človeški obraz.«
Plenum Karitas je bil lepa priložnost, da se sodelavci Karitas seznanijo z delom Karitas v mariborski nadškofiji in hkrati možnost izmenjave izkušenj in mnenj ter s tem možnost za izboljšanje dela na področju diakonije, v dobro vseh, ki so potrebni pomoči.
 preberi več…

Pomoč migrantom

Pismo nadškofa in metropolita duhovnikom ter sodelavcem Župnijskih karitas preberi več…

7. kontingent pomoči po poplavah

7. kontingent pomoči po majskih poplavah v Srbiji in BiH preberi več…

Ljudska kuhinja Betlehem

4. obletnica delovanja programa pomoči

 preberi več…

Velika noč

 preberi več…

Srečanje Botrov

 preberi več…