Če flash animacije ne vidite najbrž nimate nameščenega flash playerja ali java.
Najdete jih na spodnjih povezavah:

http://www.adobe.com/products/flashplayer/
http://java.com/en/

Srečanje Botrov

30. maj 2013

Srečanje Botrov

Že sedemnajstič pripravljamo skupaj s sodelavci Župnijske karitas Svečina in otroci iz podružnične šole Svečina osnovne šole Kungota srečanje botrov in podpornikov programa Botrstvo.

Tokratno srečanje bo v soboto, 1.6.2013 v Svečini s pričetkom ob 10. uri v župnijski cerkvi sv. Andreja, sledi bogat kulturni program v svečinskem vaškem domu.

 

Program Botrstvo - pomoč otrokom je eden izmed krovnih programov Nadškofijske karitas Maribor, ki deluje  že od leta 1993 in je namenjen ciljni skupini otrok iz socialno ogroženih in revnih družin, ki so zaradi brezposelnosti staršev ali druge hude stiske ostali brez sredstev. Prioriteto imajo otroci, ki izhajajo iz družin z več otroki, otroci z motnjo v duševnem in telesnem razvoju, s kroničnimi obolenji in otroci z enim oziroma brez staršev. S pomočjo tega programa lajšamo tako trenutne, kot tudi trajne stiske otrok ter na ta način omogočamo otrokom minimalne pogoje za preživetje. Pomoč je razdeljena v obliki funkcionalne ali materialne pomoči v višini 80 EUR, ki jo otroci dobijo trikrat na leto, torej na letni ravni skupaj 240 €.
Redni botri prispevajo mesečno 20 € za enega otroka, mnogi pa se odločijo tudi za višji znesek. Skupnim botrom pa je višina in pogostost prispevkov prepuščena njihovi presoji in zmožnostim.
Potrebe po sodelovanju oziroma vključitvi otrok v program Botrstvo - pomoč otrokom ugotavljamo s pomočjo naših prostovoljcev (voditeljev, sodelavcev) na Župnijski in Dekanijski karitas, ki nam sporočajo stisko otrok.
Stisko pa mnogokrat ugotavljamo tudi neposredno pri delu skozi programe, ki delujejo pod okriljem (Nad)škofijske karitas, tako pri reševanju individualnih prošenj uporabnikov, kakor tudi preko prošenj s strani drugih vladnih in nevladnih institucij.

V letu 2012 je bilo tako pomoči iz programa Botrstvo - pomoč otrokom deležnih 87 otrok. V letošnjem letu imamo vključenih 81 otrok. 

V letu 2012 smo skozi celo leto zbrali 25.644,55 €, v prvih 4 mesecih 2013 pa 8.918,18 €. Program je delno sofinanciran s strani Mestne občine Maribor ter FIHO (Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij).

Obračamo se na vse dobre ljudi, da pomagajo po svojih zmožnostih.
Možnost pristopa: klic 0590 80 350 – prejeli boste zloženko, oz. se prijavite preko spletnega obrazca na www.karitasmb.si/pomagajmo.php

 

Nadškof delil velikonočno kosilo

Danes na veliki petek, ko se kristjani spominjamo Jezusovega križevega pota in smrti na križu je mariborski nadškof metropolit Alojzij obiskal Ljudsko kuhinjo Betlehem, kjer sodelavci mariborske Karitas vsak dan s kosilom pomagajo do 60 najbolj ogroženim in zapuščenim družinam ter posameznikom v Mariboru.
 preberi več…

Petkov postni dar

 preberi več…

Post 2017

 preberi več…

Plenum NŠKM 2016

Letošnje plenumsko srečanje sodelavcev in prostovoljcev mariborske Karitas je bilo v soboto, 12. marca 2016. Ob 9.30 uri je bilo v mariborski stolnici somaševanje, ki ga je vodil gospod nadškof in metropolit, msgr. Alojzij Cvikl DJ. Sledil je plenumski del srečanja v Slomškovi dvorani. Poleg pozdravov sestrskih škofijskih Karitas, Rdečega Križa in direktorice Centra za socialno delo Maribor je v osrednjem delu srečanja msgr. dr. Jozef Marketz, direktor Karitas celovške škofije spregovoril o pomembnosti karitativnega dela pod naslovom »Leto usmiljenja - Dati svetu človeški obraz.«
Plenum Karitas je bil lepa priložnost, da se sodelavci Karitas seznanijo z delom Karitas v mariborski nadškofiji in hkrati možnost izmenjave izkušenj in mnenj ter s tem možnost za izboljšanje dela na področju diakonije, v dobro vseh, ki so potrebni pomoči.
 preberi več…

Pomoč migrantom

Pismo nadškofa in metropolita duhovnikom ter sodelavcem Župnijskih karitas preberi več…

7. kontingent pomoči po poplavah

7. kontingent pomoči po majskih poplavah v Srbiji in BiH preberi več…

Ljudska kuhinja Betlehem

4. obletnica delovanja programa pomoči

 preberi več…

Velika noč

 preberi več…

Pomoč po ledni ujmi

 preberi več…