Na Veliki petek sta nadškof Alojzij Cvikl in župan Maribora Saša Arsenovič obiskala prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem.

519

Karitas poleg drugih programov pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem pomaga tistim, ki si ne morejo zagotoviti vsaj enega toplega obroka. Teh je v Mariboru več kot 50 dnevno.

Nadškof Alojzij je pred delitvijo kosila zbrane pozdravil in voščil doživete ter blagoslovljene praznike z naslednjimi besedami:

»Vstal je in živi!« To sporočilo je temelj naše vere. To je naše upanje.

Letos, lahko ponovno po dveh letih Corona krize v polnosti ponovno obhajamo Velikonočne praznike. To nas veseli. A žalosti nas, da pred našimi vrati divja vojna, ki  pred sabo ruši domove in v beg pošilja milijone beguncev, predvsem matere z otroki. V to stanje greha, sebičnosti, brezbrižnosti in bolečine prihaja velikonočno sporočilo, da je Gospod premagal laž, hudobijo, nasilje, trpljenje in živi.

To oznanilo ni aktualno samo za ta čas preizkušnje, je oznanilo, ki v vseh časih in vseh situacijah prinaša veselje in upanje.

Želim vam, da bi to oznanilo v  prazničnih dneh še bolj živo čutili in naj vas napolni z novim upanjem On, ki je premagal smrt in živi!