Nadškof Alojzij na predvečer božiča delil kosilo v Ljudski kuhinji Betlehem

673

Kakor vsako leto se je nadškof Alojzij pridružil sodelavcem in prostovoljcem mariborske Karitas ter pomagal pri razdelitvi toplega obroka prejemnikom pomoči programa Ljudska kuhinja Betlehem. Tokrat ob upoštevanju omejitv ob epidemiji virusa Covid-19.

Vsem prejemnikom pomoči, darovalcem, podpornikom, prostovoljcem in sodelavcem Karitas se je zahvalil ter voščil zdravja in doživete božične praznike z naslednjimi besedami:

Dragi bratje in sestre!

Tradicija je postala, da pred svetim večer obiščem Ljudsko kuhinjo Betlehem. Letos razmere ne dovoljujejo, da bi skupaj sedli za mizo, si voščili praznike. Nove okoliščine nas uvajajo v skupno odgovornost in solidarnost, kajti samo to je pot po kateri bomo izšli iz te situacije.

Dragi bratje in sestre, letos bomo božič doživljali vsak zase, ali pa v najožjem krogu družine. Vse to nam bo božič na novo približalo. Bolj blizu bomo čutili stisko svete družine: tudi oni so bili odrinjeni iz mesta, znašli so se v zelo skromni štalici. Toda ta štalica je postala svetišče, kraj Božje navzočnosti med nami. Tja kamor pride Novorojeno Dete, tam ni odrinjenosti in osamljenosti, kajti med nas se naseli toplina, ljubezen in mir. Želim vam, da vaša srca postanejo »štalica« v katerega se bo Bog lahko naselil. Potem bo tudi letošnji božič lep in za vsakega blagoslovljen!

Naj bo novo leto  2021 za vsakega blagoslovljeno in napolnjeno z zdravjem!

+Alojzij Cvikl, mariborski nadškof metropolit