Nadškof Alojzij obiskal najbolj uboge

1257

Ljudsko kuhinjo Betlehem, ki deluje pod okriljem Nadškofijske karitas Maribor in kjer vsak dan prejme kosilo do 60 socialno najbolj ogroženih oseb je na Veliki petek obiskal g. Alojzij Cvikl, mariborski nadškof metropolit.

Zbrane je nagovoril z naslednjimi besedami:

Dragi prijatelji, v Janezovem evangeliju beremo, da je zadnja Jezusova beseda bila: »Izpolnjeno je« (prim Jn 19.30).

Ta krik, ni krik obupa. Je krik upanja, saj je Jezusova smrt na križu zadala smrtni udarec naši smrti in pregnala temo iz naših src.

Na križu nam Jezus govori, da je ljubezen močnejša od smrti, kajti On ni nehal ljubiti človeka, tudi takrat ne, ko je človek Bogu obrnil hrbet.

Mi danes poljubljamo križ, ali bolje Njega, ki je bil križan na lesu križa.

Danes vam dragi prijatelji želim izročiti mali leseni križec na vrvici, ki naj vas spremlja v vašem življenju, vam govori, da niste nikoli sami, tudi takrat, ko je najtežje.

Pa še nekaj nam govori, da bo na koncu zmagalo življenje, zato smo ljudje upanja in veselja!

Želim vam, da ob veliki noči začutite v vaših srcih to upanje in to veselje!

+ Alojzij Cvikl, nadškof

 

Po skupni molitvi in zahvali za vsakdanji kruh si je g. nadškof nadel predpasnik in s tajnikom Juretom pomagal sodelavkam in prostovoljkam Karitas pri delitvi kosila v Ljudski kuhinji Betlehem.

 

Zahvala in voščilo: Vsem dobrotnikom, donatorjem, sodelavcem in prostovoljcem v mreži Karitas se zahvaljujemo za pomoč in podporo in voščimo blagoslovljeno Veliko noč ter obilo miru, ki ga prinaša vstali Odrešenik.