Božično kosilo v Ljudski kuhinji Betlehem z nadškofom Alojzijem

1476

Sodelavci in prostovoljci mariborske Karitas so pripravili za vse, ki so vključeni v pomoč in prejmejo vsak dan toplo kosilo v Ljudski kuhinji Betlehem, tudi letos tradicionalno božično kosilo. Le to je bilo še posebej slovesno saj je vse na začetku pozdravil g. nadškof Alojzij Cvikl. V duhovni misli je poudaril, da je Božič praznik vseh, saj Božji Sin prihaja med nas, da bi nam pokazal, kako želi biti z nami vse od rojstva do smrti. Prvi, ki so ga prepoznali so bili revni pastirji in na ta način nam je pokazal, kako je vsak od nas dragocen v njegovih očeh. Vsem zbranim je pred molitvijo zaželel, da bi začutil, kako se Bog po Novorojenem Detetu sklanja k nam, da bi začutili ljubezen, ki naj ogreje vsako srce in nas vse v prihajajočem letu spremlja tako, da bi čutili, da na tej poti življenja nismo sami, saj se tudi po dobrih ljudeh, ki s svojim darom omogočajo toplo kosilo, sklanja k vsakemu izmed nas in nam podarja svoj mir in upanje.

Nadškof Alojzij je sodelavcem in prostovoljcem nato pomagal pri razdeljevanju prazničnega kosila in vsakemu prejemniku pomoči v LKB iskreno voščil blagoslova v božičnem in novoletnem času.

Tudi vaš dar omogoča, da lahko na Karitas Maribor vsak dan nudimo toplo kosilo v Ljudski kuhinji Betlehem preko 60-tim socialno najbolj ogroženim osebam. Hvala za vaš dar in pomoč.

Sodelavci in prostovoljci mariborske Karitas želimo vsem blagoslovljen božič in obilo miru ter dobrega v letu, ki prihaja.