Mladi za otroke in družine v stiski

1192

V torek, 12.12.2017 so mladi iz novoustanovljene Univerzitetne župnije Maribor, dijaki iz dijaškega doma A.M. Slomška ter študentke iz Študentskega doma sv. Elizabete pripravili delavnico izdelovanja božičnih in novoletnih okraskov, voščilnic in daril.

Delavnico smo pod okriljem Nadškofijske karitas Maribor z mladimi prostovoljci organizirali prvič in ciljno povabili socialno najbolj ogrožene otroke in družine, ki prejemajo pomoč preko programov pomoči Karitas v Mariboru.

Otroci in odraslih, ki so se je odzvali prvemu vabilu NŠKM je ustvarjalo z mladimi prostovoljci in njihovimi mentorji (s. Meta Potočnik, s. Urša Marinčič, Marjan Pučko) ter sodelavci mariborske Karitas.

V drugem delu so študentke iz Študentskega doma sv. Elizabete zaigrale kratko igro z naslovom Sirotišnica na koncu ulice in s tem udeležencem skušale pričarati čarobnost prazničnih dni, ki ne prinašajo zgolj materialnih dobrin in pozornosti temveč človeka napolnjujejo z občutkom sprejetosti, upanja in notranjega miru.

V prihodnjem letu je želja mariborske Karitas, da bi sodelovanje z mladimi še okrepila ter jih na ta način podprla pri njihovem prizadevanju za pomoč sočloveku ter jim omogočila prostor, kjer bi lahko na svoj mladosten način prinašali upanje in živeli solidarnost s tistimi, ki živijo zaradi velike socialne stiske pozabljeni od vseh.