Humanitarno skladišče

10106

Humanitarno skladišče Nadškofijske karitas na Ljubljanski ul. 23 v Mariboru deluje od leta 1994. V Humanitarnem skladišču se sprejema, sortira, ureja in skladišči podarjene tekstilne in druge artikle ter obutev (manjši kosi opreme, gospodinjski in drugi aparati, šolske potrebščine, igrače, posoda, …). Tekstilni artikli se urejajo po velikosti in po spolu. Prav tako se ureja in shranjuje kupljene ali podarjene prehrambne artikle (ozimnica).

V humanitarnem skladišču se oblikujejo paketi s tekstilom in obutvijo za konkretnega prosilca in standardni prehrambni paketi.

Sodelavci humanitarnega skladišča posredujejo informacije o rabljenem pohištvu in aparatih ali posredujejo manjše kose pohištva in aparate direktno, če so v skladišču na zalogi.

V humanitarnem skladišču opažamo porast povpraševanja po oblačilih, obutvi in drugih rabljenih artiklih.

V sklopu humanitarnega skladišča se izvajajo tudi razna šiviljska dela, ki se nanašajo na osnovno popravilo oblačil oziroma zagotavljanje konfekcije ustrezne velikosti. V šivalnici se opravljajo tudi podporna šiviljska dela za potrebe drugih programov, ki jih izvaja Nadškofijska karitas Maribor.