Dobrodelne akcije, ki potekajo v sodelovanju s Slovensko karitas

1332

Klic dobrote 2016

Klic dobrote je tradicionalni dobrodelni koncert Karitas na slovenskem, ki je vsako leto izveden v Tednu Karitas. Koncert se odvija v dvorani Golovec v Celju. Zbrana sredstva so razporejena za pomoč družinam v stiski med vseh šest (Nad)škofijskih karitas v Sloveniji.

 

Otroci nas potrebujejo

Veliko družin še vedno živi v pomanjkanju in stiski, ki jo najbolj občutijo njihovi otroci. S počitnicami se začnejo ponovne skrbi staršev, kako zagotoviti otroku nekaj dni brezskrbnega čofotanja v vodi na morju, kako zagotoviti dostojno in brezskrbno pot v novo šolsko leto, tako da le-ti ne bi bili preveč “zaznamovani” s stisko, ki pesti družino. Zato je tudi v letu 2016 Nadškofijska karitas Maribor v sodelovanju s škofijskimi Karitas preko tajništva Slovenske karitas organizirala akcijo zbiranja pomoči za naše najmlajše, ki nosi naslov “Otroci nas potrebujejo”. Akcija potekala od junija do začetka naslednjega šolskega leta torej septembra. Z zbranim denarjem omogočimo letovanje družinam z več otroki, letovanje otrok, otrokom smo omogočili nakup šolskih zvezkov in delovnih zvezkov, plačilo šolskih kosil, prevoze otrok, bivanje v internatih in podobno.

 

Zvezek

Akcija Zvezek poteka ob zaključku šolskega leta. Karitas se obrne na osnovnošolce in jih spodbudi, da podarijo en velik črtast zvezek za sovrstnika, kateremu starši ne morejo zagotoviti vseh šolskih potrebščin.

 

Zaupanje – pomoč družinam in posameznikom v večjih nesrečah in stiskah

Zaradi omejenih sredstev je naša pomoč premajhna in velikokrat lajša zgolj trenutne stiske. Želimo si, da bi pomagali bolj učinkovito in v večji meri. Še posebej tam, kjer naša pomoč pomeni bistven preskok k samostojnejšemu in človeka bolj vrednemu življenju. Zato so na Slovenski karitas oblikovali program ZAupanje, ki je namenjen razvojni pomoči v večjih stiskah.