Vtisi in spomini s počitnic v Sončni hiši v deževnem obdobju letošnjega poletja

1249

Letošnje letovanje je bilo nekoliko drugačno kot so bila prejšnja. V skupini smo bili združeni mamice in otroci naših dveh materinskih domov, tri družine v okviru župnijskih karitas ter tri družine iz Aleksinca iz Srbije, sodelavke iz materinskih domov in mladi animatorji; skupaj 45 duš.

Kljub temu, da je bilo vreme aprilsko, naše velike družine to ni motilo. Ko sem konstituirala udeležence sem imela nekoliko pomislekov glede raznolikosti strukture a so se ti pomisleki že prvi dan ob našem srečanju razblinili. Posamezni člani letovanja so se že prvi dan ujeli v homogeno celoto.

Nobenega ni posebej motilo, da so se na plaži v trenutku nakopičili črni oblaki iz jasnega sončnega neba in že so se vsule debele kaplje dežja. Vsi nasmejani in dobre volje so pritekli nazaj v Sončno hišo kjer se je počitniško dogajanje nadaljevalo v obliki razvedrilnih delavnic za otroke in starše. Naše dneve, ki so zelo hitro minevali je vsak dan razveseljevala z slastnimi obroki in svojo dobro voljo in prijaznostjo naša kuharica Katica, za duhovno hrano in tudi veselje in razgibavanje med sveto mašo pa je poskrbel predsednik Nadškofijske karitas Branko Maček. Med letovanjem nas je obiskal tudi generalni tajnik Božidar Bračun s svojo družino.

Vsi dnevi so potekali v vesele radoživem vzdušju. Nekatere družine so prvič v življenju videle morje. Poslastica za vse je bila vožnja z ladjico v Izolo, kar smo imeli res srečo, da je bilo vreme ugodno za plovbo. Družine so na izletu uživale, se vrnile polne lepih vtisov na kar smo dan nadaljevali s piknikom.