Delivci obhajila – sodelavci Karitas

1336

Na predvečer slovesnega praznika sv. Rešnjega telesa in krvi je mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl med večerno sv. mašo v mariborski stolnici sprejel in podelil službo delivca obhajila 47 možem in ženam, ki so v letošnjem letu obiskovali program usposabljanja za delivce obhajila v cerkvi in na domu, da bi prinašali sv. Evharistijo na dom njim, ki zaradi onemoglosti, bolezni ali invalidnosti ne morejo redno obiskovati sv. maše. Z njimi preko prinašanja obhajila graditi občestvo. To je Karitas je poudaril g. nadškof.

Že obstoječim se v mariborski nadškofiji pridružujejo novi delivci obhajila – sodelavci Karitas, ki bodo gradili občestvo in prinašali najsvetejše tja, kjer ljudje živijo, trpijo ali živijo v najrazličnejših potrebah.

Naj dobri Bog blagoslavlja pastoralna prizadevanja in pripravljenosti mnogih dobrih mož in žena, da bi resnično in prav odgovorili na stisko vsakega človeka. To so novi sodelavci Karitas, ki so prepoznali in odgovorili na klic služenja, nekateri med njimi res že dolgo sodelujejo v mreži Župnijskih karitas, vendar so prejeli s službo delivca obhajila v cerkvi in na domu novo poslanstvo v občestvu.